Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

CO2 koeling

CO2 koeling is de dag vandaag de meest milieuvriendelijke, duurzame en veilige manier van koelen. Goed voor het milieu en nog beter voor uw portemonnee!

Klassieke koelmiddelen worden de steeds duurder. Dat komt omdat ze erg schadelijk zijn voor het milieu. Hierdoor is het onderzoek naar koelen met CO2, een natuurlijk gas, als koudemiddel sterk toegenomen en staat de techniek inmiddels helemaal op punt.
 

Het oorspronkelijke nadeel van CO2, namelijk de hoge compressietemperatuur, is nu omgevormd tot een voordeel: net door de hoge temperaturen van de CO2 cyclus kan er warmte gerecupereerd worden!

 

Deze eigenschap maakt CO2 koeling vooral interessant voor de voedingsindustrie, waar voor het koken of verwerken van producten, maar ook het schoonmaken van machines en ruimtes heel wat warm water nodig is. Ook voor het snel koelen en bewaren van warme producten, is een CO2 installatie erg interessant.

 

Een CO2 koelinstallatie kan een uitstekende oplossing zijn voor elke ondernemer in de voeding. Naast de mogelijkheid om milieusubsidies te krijgen voor uw CO2 koelsysteem, valt het systeem bovendien niet onder de milieuwetgeving. 
 

De voordelen van een CO2 koelsysteem:

 

  • Natuurlijk, milieuvriendelijk en veilig koelmiddel
  • Hoog rendement met kleinere leidingen, minder isolatiemateriaal en kleinere compressoren
  • Geen bijkomende milieubelastingen of -wetgeving
  • Verlaagde exploitatiekosten
  • Zeer weinig technische problemen of uitval
     

 

 

 

CO2 RIVACOLD booster centrale

Bekijk onze andere diensten

Keukentoestellen voor horeca
Keukentoestellen voor horeca
Koelmeubels
Koelmeubels
Wijnkoeling
Wijnkoeling
Koel- & vriesinstallaties
Koel- & vriesinstallaties